Сорт народной селекции. Дерева росляті, із широкоокруглою кроною. Термін дозрівання ягід — кінець серпня — початок вересня. Плоди середніх
розмірів. Смак гарний, кисло-солодкий.
Фарбування плодів може варіюватися від червоної до жовтогарячої. Плоди Невежинської дуже соковиті, за вмістом вітаміну C її плоди можна
приравнять к лимону.
Рябіна невіжинська — це різновид горобини звичайного.
Солодкоплідна горобина була знайдена в Андріївському лісі, поблизу с. Невежино Юрієв-Польського району селянином Щелковним і посаджена ним на
своїй посадьбі. Односельчани завели її у своїх садах.
За невибагливість, високу морозостійкість і зимостійкість, красу та гарний смак стала невіжинська горобина визнаною садовою
культурою.
Плодоносити невіжинська горобина починає рано-на 5-6 рік. Плоди дозрівають у середині вересня. Збирають горобину китицями без листя, якщо
використовують відразу.
Якщо ж свіжі плоди закладають на зберігання, то пензлі знімають із листям. Зберігають шаром 10-15 см і температури 2-4 градуси.
Властивості горобина мають чітко окреслену сечогінну та тонізувальну властивість. Застосовується під час лікування серцево-судинних захворювань.
Рослина має протизапальну, кровоспинну, капілярозміцнювальну, вітамінну, в'язальну, легку проносну, потогінну
дією, знижує кров'яний тиск, підвищує згортання крові.
Пектини плодів горобини перешкоджають бродильним процесам у кишківнику.
розмірів. Смак гарний, кисло-солодкий.
Фарбування плодів може варіюватися від червоної до жовтогарячої. Плоди Невежинської дуже соковиті, за вмістом вітаміну C її плоди можна
приравнять к лимону.
Рябіна невіжинська — це різновид горобини звичайного.
Солодкоплідна горобина була знайдена в Андріївському лісі, поблизу с. Невежино Юрієв-Польського району селянином Щелковним і посаджена ним на
своїй посадьбі. Односельчани завели її у своїх садах.
За невибагливість, високу морозостійкість і зимостійкість, красу та гарний смак стала невіжинська горобина визнаною садовою
культурою.
Плодоносити невіжинська горобина починає рано-на 5-6 рік. Плоди дозрівають у середині вересня. Збирають горобину китицями без листя, якщо
використовують відразу.
Якщо ж свіжі плоди закладають на зберігання, то пензлі знімають із листям. Зберігають шаром 10-15 см і температури 2-4 градуси.
Властивості горобина мають чітко окреслену сечогінну та тонізувальну властивість. Застосовується під час лікування серцево-судинних захворювань.
Рослина має протизапальну, кровоспинну, капілярозміцнювальну, вітамінну, в'язальну, легку проносну, потогінну
дією, знижує кров'яний тиск, підвищує згортання крові.
Пектини плодів горобини перешкоджають бродильним процесам у кишківнику.
Інформація для замовлення
- Ціна: 300 ₴