Чорний абрикос ще рідкісний сорт у наших садах, але з кожним роком набирає дедалі більший попит через свою екзотичність і неординарність. Як гібрид абрикос з аличею, у своєму смаку він вміщує ноти аличі, абрикоса та персика. Плоди великі, масою 40-50 г і максимально — до 70 г, шаривно-еліптичної форми, насиченого фіолетового, аж до пурпурово-чорного кольору. М'якоть різне за фарбуванням від червонувато-зеленого до темного криваво-червоного кольору, середньощільне, волокниста, соковита, ароматна. Дерево сильноросле, формує компактну округлу крону з густим листяним покривом. Рослина сильно страждає від застою води, сухостійка та зимовостійка. Плоди рекомендується зривати до моменту повного дозрівання, даючи після збирання полежати кілька днів і набрати свій густий темний колір і солодкість. Плоди дуже широко застосовують у свіжому вигляді або після кулінарних переробок.
Інформація для замовлення
- Ціна: 160 ₴