Гарне дерево, що входить до родини букових (не треба плутати з більш поширеними кінським каштаном). Квітить гарними пірамідальними суцвіттями з кінця травня до початку липня, найцінніше є плоди, які дозрівають у вересні. Плоди каштана славляться неперевершеними смаковими якостями та широко використовуються в їжу, їх використовують у свіжому, печеному та вареному вигляді. У кондитерській промисловості готують зацукровані та глазуровані каштани, а терті плоди використовують для виготовлення марципана, шоколаду. Каштан придатний і як замінник справжньої кави. Відомо також застосування варених каштанів для фарширування птиці. З насіння насіння готують борошно. Каштан їстівний — це не тільки горіхоплідна, але й цінна медова культура. Мед темно-вого кольору, дуже густий, майже не кристалізується.
Це дерево любить родючі землі, може рости на сухих кам'янистих ґрунтах, якщо є можливість його потужної стрижневої системи пройти в глибокі, багаті на вологу ґрунти. Після сильних морозів, до -30 °C, однорічні пагони можуть підмерзувати. У такі роки розкриття нирок і цвітіння затримується.
Це дерево любить родючі землі, може рости на сухих кам'янистих ґрунтах, якщо є можливість його потужної стрижневої системи пройти в глибокі, багаті на вологу ґрунти. Після сильних морозів, до -30 °C, однорічні пагони можуть підмерзувати. У такі роки розкриття нирок і цвітіння затримується.
Інформація для замовлення
- Ціна: 200 ₴