Рябіна Лікерна отримана І. В. Мінікуриним від схрещування горобини звичайної з аронією чорноплідної.
Дуже зимове дерево з пурпурово-чорними плодами, що схожі на плоди аронії. Невелике дерево 4 м заввишки й 3 завширшки. Річний приріст 25-30 см.
Листя розміщене черговим, непарно-перисті, темно-зеленого кольору, осіннє забарвлення: жовто-жовтогарячо-червоне.
Квітає наприкінці травня — на початку червня.
Плоди округлі, пурпурові, додай чорні, схожі на плоди аронії, але більші та краще на смак. М'якоть соковита, злегка терпкувата, солодка. Плоди у свіжому вигляді зберігаються до 1 місяця. Вони йдуть на приготування вина лікерного типу. Варення з них за зовнішнім виглядом і смаком схоже на варення з вишні. Плоди дозрівають у середині вересня.
Рослина морозостійка.
Дерево світлолюбно, але може рости й у півтіні, віддає перевагу дренованому, трохи зволоженому (без тривалого застою води), родючому погуленісту ґрунту.
Рекомендується для одиничних або групових посадок у садах, парках, скверах. Плоди горобини — їстівні, використовуються для перероблення — з плодів горобини готують варення, джем та ін.
У спекотний сезон молода рослина горобини потребує обов'язкового періодичного помірного поливу; доросла рослина — вже більш сухостійка.
Дуже зимове дерево з пурпурово-чорними плодами, що схожі на плоди аронії. Невелике дерево 4 м заввишки й 3 завширшки. Річний приріст 25-30 см.
Листя розміщене черговим, непарно-перисті, темно-зеленого кольору, осіннє забарвлення: жовто-жовтогарячо-червоне.
Квітає наприкінці травня — на початку червня.
Плоди округлі, пурпурові, додай чорні, схожі на плоди аронії, але більші та краще на смак. М'якоть соковита, злегка терпкувата, солодка. Плоди у свіжому вигляді зберігаються до 1 місяця. Вони йдуть на приготування вина лікерного типу. Варення з них за зовнішнім виглядом і смаком схоже на варення з вишні. Плоди дозрівають у середині вересня.
Рослина морозостійка.
Дерево світлолюбно, але може рости й у півтіні, віддає перевагу дренованому, трохи зволоженому (без тривалого застою води), родючому погуленісту ґрунту.
Рекомендується для одиничних або групових посадок у садах, парках, скверах. Плоди горобини — їстівні, використовуються для перероблення — з плодів горобини готують варення, джем та ін.
У спекотний сезон молода рослина горобини потребує обов'язкового періодичного помірного поливу; доросла рослина — вже більш сухостійка.
more than m
Інформація для замовлення
- Ціна: 300 ₴