Мушмула німецька — ароматне на гілці
Мушмула — дуже красиве, листопадне дерево (або чагарник) із солодкими, їстівними, але досить жорсткими плодами. Довге темно-зелене листя мушмули, на поширених гілках, можуть прикрасити будь-який сад. Плоди мушмули містять велику кількість необхідних людині речовин і, крім того, вони надзвичайно смачні.
Хоча мушмула й має назву німецька, справжньої батьківщини культури є гірські схили в Північному Ірані, районі південної та південної східної Малої Азії.
Вона приваблює влітку незвичайною зеленою кроною й за свою красу віднесена до групи декоративно-листяних рослин, використовуваних у декорі парків, куточків відпочинку на дачних ділянках.
Корнева система мушмули німецької гілки, але поверхнева, розташовується у верхньому 60-70 см шарі ґрунту, добре розвинена. Дуло прямої, гілки вигнуті, формують широку гребінку. Кора дула та скелетних гілок сіро-бура.
У мушмули німецької на кінцях пагонів попереднього року формуються поодинокі квіти, які починають розквітати в травні — червні. Квітки правильні з білим або рожевим віночком, до 3 см у діаметрі. Дуже схожі на квітки айви.
Плоди мушмули германської мають круглу яблукоподібну форму, діаметром 3-5 см.М'якоть дозрілих плодів солодка, трохи кислувата, з яблучно-грушовим смаком. Збирають урожай для вживання в їжу після першого морозу або раніше, закладаючи на тривале зберігання. Плоди на гілках зберігаються до сильних морозів, а в м'які зими й до весни.
Деякі садівники порівнюють смак м'якоті дозрілих плодів із яблучним пюре та називають його ароматним повидлом на гілці.
Вирощування мушмули німецької не вимагає особливих прийомів під час саджання саджанців і догляду за деревами.
Користь мушмули для організму доведена тисячолітнім застосуванням у їжу та для лікування багатьох захворювань. У мушмулі досить високий вміст вітамінів (А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К, РР та інших), мікроелементів, зокрема йоду, цинку, селену, магнію, марганцю, що відповідають за імунітет людини та роботу щитоподібної залози, підшлункової залози, надниркових залоз.
Використовуються плоди мушмули німецької у виробництві повидла, джемів, пастили, варення, мармеладу, соків, компотів, вина. Плоди мушмули низькокалорійні та використовуються в дієтах для схуднення.
Мушмула — дуже красиве, листопадне дерево (або чагарник) із солодкими, їстівними, але досить жорсткими плодами. Довге темно-зелене листя мушмули, на поширених гілках, можуть прикрасити будь-який сад. Плоди мушмули містять велику кількість необхідних людині речовин і, крім того, вони надзвичайно смачні.
Хоча мушмула й має назву німецька, справжньої батьківщини культури є гірські схили в Північному Ірані, районі південної та південної східної Малої Азії.
Вона приваблює влітку незвичайною зеленою кроною й за свою красу віднесена до групи декоративно-листяних рослин, використовуваних у декорі парків, куточків відпочинку на дачних ділянках.
Корнева система мушмули німецької гілки, але поверхнева, розташовується у верхньому 60-70 см шарі ґрунту, добре розвинена. Дуло прямої, гілки вигнуті, формують широку гребінку. Кора дула та скелетних гілок сіро-бура.
У мушмули німецької на кінцях пагонів попереднього року формуються поодинокі квіти, які починають розквітати в травні — червні. Квітки правильні з білим або рожевим віночком, до 3 см у діаметрі. Дуже схожі на квітки айви.
Плоди мушмули германської мають круглу яблукоподібну форму, діаметром 3-5 см.М'якоть дозрілих плодів солодка, трохи кислувата, з яблучно-грушовим смаком. Збирають урожай для вживання в їжу після першого морозу або раніше, закладаючи на тривале зберігання. Плоди на гілках зберігаються до сильних морозів, а в м'які зими й до весни.
Деякі садівники порівнюють смак м'якоті дозрілих плодів із яблучним пюре та називають його ароматним повидлом на гілці.
Вирощування мушмули німецької не вимагає особливих прийомів під час саджання саджанців і догляду за деревами.
Користь мушмули для організму доведена тисячолітнім застосуванням у їжу та для лікування багатьох захворювань. У мушмулі досить високий вміст вітамінів (А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К, РР та інших), мікроелементів, зокрема йоду, цинку, селену, магнію, марганцю, що відповідають за імунітет людини та роботу щитоподібної залози, підшлункової залози, надниркових залоз.
Використовуються плоди мушмули німецької у виробництві повидла, джемів, пастили, варення, мармеладу, соків, компотів, вина. Плоди мушмули низькокалорійні та використовуються в дієтах для схуднення.
Інформація для замовлення
- Ціна: 200 ₴